Site pictogram Meijel24

Ook wij zijn Alexander | Kanjers met naald en draad

Achter de schermen
Irma Snijders interviewt maandelijks mensen die nauw betrokken zijn bij de theaterproductie ‘IK BEN ALEXANDER’.

Victorien en Mara, Oma en Kleindochter
Op een zonnige zomeravond, in de tuin bij Victorien, vond dit interview plaats. Mijn eerste vraag is: Victorien waar haal je de energie en de ideeën vandaan? Haar antwoord daarop is dat ze niet stil kan zitten en dat al deze bezigheden ook wel een hobby zijn. Evenals het graag erbij zijn en het interessant vinden wanneer er in Meijel iets gebeurt. Ze is met veel dingen bezig. Schilderen is ook een van haar grote hobby’s.

Mara studeert nog, maar ook zij heeft een veelzijdige ambitie. Als kind maakte ze al zelf kleertjes voor haar barbies en nog steeds vind ze het leuk om mee te helpen wanneer er veel werk verzet moet worden. Vanaf haar 15e heeft ze een naaicursus gevolgd en vanaf haar 18e studeerde Mara Fashion Management. Vandaar dat ze het nog steeds in zich heeft. Ook haar moeder Rosalie is bij deze grote productie betrokken. Mooi hoe drie generaties hierin opgaan.

Gaandeweg komen mijn vragen los en komen ook de verhalen. ”Wie bepaalt welke kleding er gedragen wordt?” Dit wordt door de regisseuse Lisette beslist maar wel in samenspraak met het team. Ook Annemie, een echte duizendpoot, hoort bij dit Team. Het uitwerken wordt door het hele team gedaan, bijvoorbeeld patronen tekenen en stof en kleuren uitzoeken. De klik in het team is tof, dat merk ik tijdens dit interview.

‘IK BEN ALEXANDER’ een rockfonisch drama.

Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Geschreven door Bertine van Heugten en Lisette Leenders. “Ik ben Alexander” is een theaterproductie met toneel, live-band, dans, beeld en expo. IK BEN ALEXANDER is te zien in d’n Binger op zaterdag 28 maart, zondag 29 maart, vrijdag 3 april, zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020.

Lees ook

Mobiele versie afsluiten