Site pictogram Meijel24

Kerktoren van Meijel weer in de spotlights

Misschien is het je al opgevallen dat de kerktoren sinds woensdagavond weer verlicht is. Het bestuursplatform van de Sint Nicolaas kerk uit Meijel heeft hiervoor gezorgd en NGS Audiotechniek heeft het aangelegd. De gekleurde buitenverlichting raakte in juni 2016 defect door een blikseminslag. Het schadebedrag was groot, meer dan € 80.000.

De inwoners van Meijel hebben in grote getalen een donatie gedaan t.b.v. de restauratie van de kerk. Nu willen wij voor de feestdagen de inwoners tegemoetkomen.’’ Dit was de redenatie van het Platform Bestuur en de Meijelse ondernemer NGS heeft ervoor gezorgd dat de kerk tijdelijk in de spotligts komt te staan.

Positieve reacties
Terwijl de mannen woensdagavond nog tot in de late uurtjes aan het werk waren, kwamen de eerste positieve reacties van voorbijgangers binnen. Enkele automobilisten staken bijvoorbeeld hun duim omhoog.

Start totale restauratie
Na de feestdagen wordt deze tijdelijke verlichting weer weggehaald en wordt gestart met de totale restauratie waarbij het licht weer helemaal hersteld wordt. De officiële start wordt op zaterdag 2 februari a.s. gemaakt met de Deputé Dhr. Mackus.

Mobiele versie afsluiten