Site pictogram Meijel24

Herman Frenken schrijft boek over Herman Maas

H.H.J. MAAS Onderwijzer en schrijver. Dit is de titel van het boek, dat is geschreven/samengesteld door Herman Frenken. Frenken is geen onbekende in het peeldorp Ospel. Na zijn pensionering heeft hij zich toegelegd op het schrijven van boeken. Geen romans, maar beschouwingen betreffende het leven en werk van personen, het dorp Ospel in de periode 1850 – 1950 en de plaatselijke harmonie Melodie der Peel. In 2011 verscheen van zijn hand het boek “Toon Kortooms – de auteur en zijn werk”.

Herman Maas
Het boek over de schrijvende onderwijzer Herman Maas (geboren te Oostrum in 1877 en gestorven te Eindhoven in 1958), die van 1903 tot 1911 onderwijzer was aan de lagere school in Ospel, bevat niet enkel de levensbeschrijving van Maas, maar ook enkele “onbekende” verhalen van hem. Wie het werk van Maas kent, weet dat deze schrijver zijn tijd ver vooruit was. Hij was iemand die tegen heilige huisjes aan durfde te trappen en wiens pen in die tijd scherper was dan welk zwaard dan ook. Maas nam geen blad voor de mond – wat in het openbaar zeker niet altijd in dank werd afgenomen – maar wat het lezen van zijn verhalen meer dan vermakelijk maakt.

Inhoud
De inhoud van het boek waarin Maas veelvuldig vertelt hoe hij e.e.a. zelf beleefd en ervaren heeft, bestaat uit de volgende hoofdstukken:

Technische informatie
Het boek wordt gedrukt in A5-formaat en voorzien van een zachte omslag. De omslag en de achterzijde zijn in full color. Het binnenwerk is voornamelijk zwart-wit en bestaat uit ongeveer 230 pagina’s. Foto`s welke in het boek zijn opgenomen, zijn in de originele kleur weergegeven.

Interesse en bestellen
De prijs van het boek bedraagt € 20,– en kan enkel en alleen besteld worden bij voorinschrijving.

Mocht je in het bezit willen komen van dit unieke boek, dan gelieve voor 15 december 2018 € 20,– over te maken op rekening NL28 RABO 0140 3905 61 t.n.v. H.M. Frenken te Ospel. Vermeld bij de omschrijving jouw adres en telefoonnummer. Als het boek verzonden dient te worden per post, dan dien je € 24,00 (boek incl. verzendkosten) over te maken.

Het boek kun je vanaf 15 februari 2019 bij Herman Frenken aan huis afhalen of zal je na deze datum worden toegezonden, als je hiervoor betaald hebt.

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Herman Frenken, Korenbloemstraat 15 6035 AX in Ospel, of via hfrenken@planet.nl of 0495-632909.

Mobiele versie afsluiten