Site pictogram Meijel24

Optreden Sakkerdju op het Peelpodium van De Groote Peel

Muziek bij het Buitencentrum De Pelen
Op vrijdag 21 september is er een optreden van ‘Sakkerdju’ op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Deze ‘Peelse band’ speelt onder andere traditionele muziek in het dialect en Peelnummers. Het optreden start om 20.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Muziek met een Peelsausje
Sakkerdju is een band met vijf leden afkomstig uit de Peelstreek. Ze hebben allemaal een muzikaal verleden en sinds hun samenkomst – vijf jaar geleden – werken ze samen aan een nieuw muzikaal repertoire. Naast eigen nummers, die vaak te maken hebben met de Peel, spelen ze ook oude troubadourachtige nummers, levensliederen, traditionals en Ierse songs/ ballades, maar ook Nederlandstalig werk. Hierbij worden de accordeon, gitaar, trom en bas als basis gebruikt, met wisselende ondersteuning van doedelzak, mondharmonica en percussie-instrumenten. De muziek is krachtig en aanstekelijk en nodigt vast en zeker uit tot meezingen, ritmisch klappen of stampvoeten. Gezelligheid troef op een zalige zomerse avond in De Groote Peel!

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium
Let op: het Amfitheater is overdekt, maar wel buiten en ’s avonds kan het flink afkoelen. Zorg dus voor warme kleding en/of neem een dekentje mee.

Voor de voorstelling lekker wandelen in De Groote Peel
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor de voorstelling kun je dus een wandeling maken in dit unieke natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Kijk voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Mobiele versie afsluiten