Site pictogram Meijel24

Resultaten integrale controles buitengebied

In Limburg werden in het kader van ‘De Week van het Buitengebied’ controles gehouden in de gemeentes Nederweert, Weert, Peel en Maas, en Venray. De integrale aanpak van de gemeenten vond plaats in samenwerking met het Openbaar Ministerie, Team Ondermijning Limburg, lokale politieteams, het RIEC, de belastingdienst en de Voedsel en Warenautoriteit.

Maandag en dinsdag zijn er op 17 locaties in het Limburgse buitengebied gezamenlijke controles gehouden. Op het merendeel van de controlelocaties zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Insteek van ‘De Week van het Buitengebied’ was om vooral preventief in gesprek te komen met de bewoners/eigenaren van panden in het buitengebied over de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Waarbij de mogelijkheid bestaat dat ze benaderd kunnen worden door criminelen.

Nederweert
De controles zijn vooraf goed voorbereid door informatie te verzamelen, te verrijken en bijeen te brengen met alle ketenpartners. Maandag 18 juni werd er op negen locaties in de gemeente Nederweert gecontroleerd. De resultaten hiervan zijn maandag tijdens een persconferentie door de burgemeester Nederweert en de politie toegelicht.

Weert
In Weert werd er aan de Kraanweg in een tuinhuisje o.a. een hennepdrogerij en materiaal zoals koolstoffilters, voedingsbodems mogelijk voor een hennepkwekerij op te zetten aangetroffen. Op een Mercedes Benz is door de Belastingdienst beslag gelegd in verband met een conservatoire machtiging die nog openstaat.

Op een andere locatie in buitengebied van Weert werd een huis gecontroleerd en hierbij asbest aangetroffen. De gemeente Weert monitort het saneren van de asbest en zal vanuit het zorgkader actie ondernemen richting de bewoner die onder erbarmelijke omstandigheden verblijft in het huis.

Mobiele versie afsluiten