Site pictogram Meijel24

Accordeonvereniging Spelo speelt bij De Pelen

Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen biedt muziek uit de omgeving van Nationaal Park De Groote Peel. Op zondag 17 juni komen de muzikanten van héél dichtbij, namelijk uit het Peeldorp Ospel. Die Ospelse roots komen ook tot uiting in hun naam; Accordeonvereniging Spelo. Ze spelen die middag twee sets; om 13:30 uur en 15:00 uur. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Overdekt Amfitheater
Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, heeft een overdekt Amfitheater waar regelmatig muziekvoorstellingen worden gespeeld. Het leuke van het Peelpodium is dat je een bezoek aan de natuur kunt combineren met muziek. Immers, het Buitencentrum ligt bij de ingang van De Groote Peel, een prachtig hoogveengebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Spelo speelt in Ospel
Accordeonvereniging Spelo bestaat al meer dan 25 jaar. Aanvankelijk onder de naam Accordeonorkest ‘F. Kes’ omdat dirigent Frits Kessels de leiding gaf. In 2012 is het dirigeerstokje overgenomen door Madélon van Sint Annaland. Vanwege de verwevenheid van de naam van de Accordeonvereniging met de voormalige dirigent, veranderde de naam van de Accordeonvereniging in ‘Spelo’.

Spelo bestaat uit een hechte groep trouwe spelers die in een gemoedelijke sfeer aan leuke, uitdagende muziek werkt. Het orkest bestaat uit meerdere partijen. Ze spelen altijd met vier verschillende stemmen met daarbij nog een basaccordeonist. Bij optredens komt er nog een slagwerker bij. Hierdoor heeft het orkest een volle klank, valt er veel te ontdekken in de verschillende stemmen en is het een genot om naar te luisteren. Hun repertoire bestaat uit bekende nummers zoals; ‘Always look on the bright side of life’, ‘One moment in time’, ‘hommage aan Edith Piaf’, ‘Italo Pop Hits’, ‘Brazil’, maar ook wat klassiekere muziek zoals ‘Ammerland’, ‘Concerto’, ‘Saphir’ en luchtige muziek zoals ‘de Europa-parade’, ‘Egeländerpolka’, ‘Amsterdamse medley’ en nog vele andere. Kortom een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils. Sinds vorig jaar is er ook een CD te koop, opgenomen tijdens het Jubileumconcert vanwege hun 25-jarig bestaan in 2017. Misschien een leuke tip voor vaderdag?!

Twee sets
Het optreden van Spelo is voor iedereen toegankelijk. Er wordt gespeeld in twee sets met een optreden om 13.30 en om 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Optredens komende weken
zondag 24 juni: Heisa Heibloem
zondag 1 juli: Singersong met Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Paul
zondag 15 juli: gemend zangkoor Corde et Animo (Heart&Soul)
Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

En dan naar buiten!
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een voorstelling kun je genieten van een wandeling in dit mooie natuurgebied. In het Buitencentrum en bij de Peelboerderij kun je terecht voor een hapje en drankje. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel te Ospeldijk en is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Mobiele versie afsluiten